Med over én milliard kroner i omsetning blir vi en betydelig aktør og den største utfordreren til Telenor på mobil i bedriftsmarkedet, sier administrerende direktør Thore Berthelsen i Phonero.

Helt siden oppstarten i 2008 har Phonero spist andeler av det norske bedriftsmarkedet. Nå tar selskapet et stort jafs ved å kjøpe den mer enn dobbelt så store konkurrenten Ventelo.

– Vi er i en bransje som krever høyt volum for å skape god lønnsomhet. Oppkjøpet sikrer at vi raskt får et mye større volum, sier Berthelsen.

EN GOD MATCH
Han mener Phonero og Ventelo, som begge ligger i Kristiansand, passer godt sammen.

– Selskapene utfyller hverandre. Ventelo har hatt stor suksess i offentlig sektor, Phonero i privat sektor. Ventelo er god på teknologi og egenproduserte tjenester, Phonero på kundeapplikasjoner og telefoniløsninger. Jeg ser fram til å jobbe sammen med Ventelo-teamet for å skape enda bedre produkter og tjenester for kundene våre, sier Berthelsen.

Etter samtaler gjennom det siste halvåret, og intense forhandlinger i juni, ble partene enige like før helgen. Overtakelsesdato er satt til 31. august.

– Ambisjonen har alltid vært å vokse. Ventelo representerer vårt først oppkjøp av mobilkunder. Fremover skal vi fortsatt vokse organisk, mens vi ser etter nye muligheter for oppkjøp, sier Berthelsen.

FORNØYD EIER
Phoneros hovedaksjonær Kistefos AS garanterer for egenkapitalbehovet i forbindelse med transaksjonen og vil eie i underkant av 60% av Phonero etter oppkjøpet. Kistefos AS er godt fornøyd med utviklingen i selskapet.

– Vi har vært fornøyd med investeringen i Phonero så langt og er glade for å ta del i at Phonero nå tar steget fra organisk til strategisk vekst. Kistefos har vært aktive med IT og Telekom investeringer i mange år og dette er et selskap som passer godt inn i vår portefølje. Sammen med ledelsen griper vi nå muligheten til å skape en sterk utfordrer i det norske telemarkedet, sier investeringsdirektør Gunnar Jacobsen i Kistefos.

FORNØYD SELGER
Phonero kjøper Ventelo av Broadnet Holding, som er eiet av det internasjonale private equity-fondet EQT.

– Phonero og Ventelo skaper en sterk og offensiv utfordrer i det norske markedet. Selskapene står godt til hverandre, samtidig som vi er fornøyd med utviklingen i Ventelo. Selskapet er en av markedets fremste leverandører av mobil- og fasttelefoniløsninger i bedriftsmarkedet og til offentlig sektor. Selskapet har god lønnsomhet, et svært kompetent team, gode teknologiske løsninger og sterke markedsposisjoner. Det sammenslåtte selskapet blir dermed en svært slagkraftig aktør, sier Anders Misund, styremedlem i Broadnet Holding og leder av EQT Partners AS i Norge.

DNB Markets, Steinvender, Selmer og EY har vært Phonero sine rådgivere i prosessen.
Om Ventelo
Ventelo er en av Norges ledende leverandører av komplette fasttelefoni- og mobiltelefoniløsninger til privat næringsliv og offentlig sektor. Ventelo AS har hovedkontor i Kristiansand og regionskontorer i Oslo, Trondheim, Bergen, og Kristiansand. Ventelo hadde driftsinntekter på 784 millioner kroner i 2013.

Om Phonero
Phonero ble etablert i 2008 og tilbyr gode og kostnadseffektive løsninger til bedrifter og offentlig sektor. Selskapet har hovedkontor i Kristiansand og regionskontorer i Oslo, Stavanger, Bergen og Trondheim. Selskapet hadde driftsinntekter på 318 millioner kroner i 2013.

 

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

For mer informasjon, kontakt:

Administrerende direktør Thore Berthelsen i Phonero: 404 00 000 /

Investeringsdirektør Gunnar Jacobsen i Kistefos: 975 91 042

Partner Anders Misund i EQT: 995 75 353